A YUMEIHO és a magyarországi egyesület története

1995.

április:
Megjelenik ukrán nyelven  a Yumeiho könyv, illetve bolgár nyelven a Yumeiho könyv  3. változata.
Vietnami nyelven megjelenik a második oktató videó-film.
július:
A 80. Universala Esperanto Kongreso-n előadások, bemutatók. Saionji Masayuki Mester megkapja a San Marinói Nemzetközi Akadémia orvos-doktori címet, eddigi eszperantó és tudományos munkájáért.
augusztus:
Olvasható a Yumeiho bulteno 3. száma.
szeptember:
Elkészül a bolgár nyelvű oktatófilm.


1996.

április:
Megjelenik Dr.Nehéz Judit Masszázselmélet című kiadványa, (Kecskemét, Természetgyógyász Akadémia, Orion oktatási központ) amelyben a Yumeiho masszázs is szerepel azzal a teljes képsorral, ami az eredeti eszperantó kiadásban is látható…(!).
augusztus:
Megjelenik a Yumeiho bulteno 4. száma.


1997.

június:
Krakkóban megjelenik a 3. eszperantó nyelvű  Yumeiho tankönyv.
július:
A világon először jelenik meg egyszerre két nyelven (eszperantó és magyar) Yumeiho tankönyv. Faragó Katalin fordításában, szerkesztésében és kiadásában. Hódmezővásárhelyen Gholamreza Azarhoushang, és Dr. Ördögh Béla az Erzsébet Kórház Rendelőintézet főigazgatója méltatta a könyvet megjelenése alkalmából. A Krakkóban megrendezésre kerülő 11. IMEK programjában előadások, bemutatók szerepelnek. lengyel nyelvű oktatófilm a Yumeiho terápiáról.


1998.

július:
Megjelenik a mongol nyelvű változat 2. kiadása.
október:
Cseh nyelven is megjelenik a könyv.


1999.

július:
Megjelenik a lengyel nyelvű tankönyv. Az 1997-ben kiadott eszperantó nyelvű könyv változataként elkészül a német változat is. Hódmezővásárhelyen Saionji Masayuki és Gholamreza Azarhoushang által vezetett tanfolyam és vizsgák vannak.
augusztus:
Opavában / Csehország / megrendezik a 12. IMEK-et. A rendezvényen előadások, bemutatók, vizsgák zajlanak. Saionji Masayuki 15 fős magyar eszperantós csapatnak tart 6 előadást.
október:
Saionji Masayuki Lengyelország után meglátogatja Magyarországot is előadás, találkozók, vizsgáztatás céljából.
november:
Elkészül a francia nyelvű Yumeiho tankönyv.


2000.

július 20-án megalakult Hódmezővásáthelyen a:

MAGYARORSZÁGI YUMEIHO EGYESÜLET

“Amely közhasznú egyesületi tevékenységet fejt ki, létrehozza mindazon oktató-bázist, ahol megfelelő szakmai képzés folyik, tankönyvkiadást szorgalmazza, elkészítteti az oktatócsomagot a nemzetközi normatíváknak megfelelően, tanfolyamokat szervez és Faragó Katalin az egyik alapító 1999.januártól hivatalosan képviseli Magyarországon a szerzői és védjegy-jogot Saioni Masayuki felhatalmazása alapján.”

Faragó Katalin

Faragó Katalin

Elöző oldal